Kennismaking

Emmy Jonkman

Oprichter

Samen tot veranderingen komen door gesprek of door praktische begeleiding is waar ik van hou! De begeleiding af stemmen op de hulpvraag is wat ik belangrijk vind. Iedereen is anders, jij bent uniek. Daarom is maatwerk ook het motto!

Ik zie mezelf en Emmy’s Maatwerk als een middel in de weg naar ontwikkeling. Als jij weer meer grip krijgt op je leven en je daardoor gelukkiger voelt, dan ben ik blij dat wij daarin een bijdrage heb kunnen leveren.

Samen met onderstaande collega’s vormen wij het team van Emmy’s Maatwerk.

Vera Lijnema

Begeleider

Sinds september 2016 werk ik als begeleider bij Emmy’s Maatwerk. Daarvoor heb ik gewerkt in een opvang en trainingshuis voor tienermoeders en meiden die om diverse redenen niet thuis kunnen wonen. Daarnaast heb ik 15 jaar gewerkt bij een grote zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking.

Het ambulant werken vind ik ontzettend leuk. Het is bijzonder om mensen te leren kennen in hun eigen woonomgeving en netwerk. Je kunt op deze manier veel beter de zorg op maat bieden. Ik sta open voor uitdagingen en spontane acties en houd ervan te zoeken naar creatieve oplossingen. Thuis sta ik graag te koken, dat is hobby en ontspanning voor mij. Net als het bakken van taarten, en dan het liefst elke keer wat anders proberen. Wie weet treffen we elkaar vanuit Emmy’s Maatwerk en gaan we samen “aan de bak”.

Annemiek de Leeuw

Begeleider

Sinds september 2017 werk ik bij Emmy’s Maatwerk. Mensen in hun kracht zetten is waar ik voor wil gaan. Samen op zoek gaan naar mogelijkheden om dromen en doelen te verwezenlijken, wat maakt nu die ander blij?! Goed luisteren, oplossingsgericht en creatief denken zijn hierbij belangrijke middelen vind ik. Wat mij het meest aanspreekt in dit werk is dat je bij ieder persoon weer een heel andere wereld binnenstapt: een ander verhaal, andere wensen, aanpak en een ander tempo.

De afgelopen 5 jaar heb ik ervaring op mogen doen in de jeugdzorg met jonge (aanstaande) moeders en meiden die vastgelopen zijn in hun thuissituatie. Daarvoor heb ik, aansluitend aan mijn opleiding tot Sociaal Pedagogisch Hulpverlener, 10 jaar in de GGZ gewerkt. Waardevolle en leerzame werkplekken, en nu lekker aan de slag bij Emmy’s Maatwerk! 

Geertruida Braakman

Begeleider

In December 2017 ben ik bij Emmy’s Maatwerk komen werken. Samen zoeken naar mogelijkheden en creatieve oplossingen, een luisterend oor bieden, kijken wat je wensen zijn om weer mee te kunnen doen in de maatschappij is zie ik elke keer weer als een prachtige uitdaging. Daar heb ik al veel ervaring in opgedaan in mijn vorige werk. Ik heb 9 jaar bij een voedselbank mensen met heel verschillende hulpvragen begeleidt en op weg geholpen om weer zelfredzaam te worden, om zo weer positiever en gelukkiger in het leven te kunnen staan. Daarvoor heb ik meerdere jaren als gespecialiseerd kinderverpleegkundige in verschillende ziekenhuizen gewerkt. In ons gezin hebben we meerdere pleegkinderen opgevangen die extra aandacht en structuur nodig hadden vanwege hun “rugzakje”. Daardoor weet ik hoeveel het vraagt van ouders in de zorg, maar ook in het regelen van allerlei dingen. Mijn ontspanning vind ik in lekker met de hond in het bos lopen, of als het slecht weer is een spannend boek lezen. Ik houd ook van koken en lekker taart bakken om gezellig met elkaar op te eten.

Karin van der Valk

Begeleider

Sinds februari 2019 ben ik aan het werk bij Emmy’s Maatwerk. Bijzonder om mensen in hun eigen woonomgeving met diverse hulpvragen te mogen begeleiden! Uitzoeken waar hun kracht ligt, waar ze plezier aan beleven en op die manier weer aanknopingspunten te vinden waardoor iemand weer mee kan doen. Dit werk past bij mij omdat ik creatief, praktisch ingesteld en pragmatisch ben, en ook heel erg geniet van het contact met anderen.

Hiervoor heb ik gewerkt bij Stichting Present waarbij ik groepen vrijwilligers kon inzetten op plekken waar mensen die op allerlei manier waren vastgelopen, in samenwerking met alle betrokken hulpverleners. Vaak kun je met relatief kleine stappen of weinig middelen al een heleboel effect bereiken! In mijn vrije tijd ben ik druk met mijn gezin, ik houd van lezen en wandelen met de hond.

Jannette Domburg

Begeleider

Sinds juli 2020 werk ik voor Emmy’s Maatwerk. Ik vind het fijn om mensen te leren kennen in wat hun bezig houdt en samen te kijken naar de dingen die moeilijk gaan. Maar vooral ook samen te kijken naar hoe mooi en bijzonder iemand is. Ik wil graag luisteren naar het verhaal en werk vanuit mijn hart. Iedereen heeft talenten en mooie eigenschappen. Hoe kan je je die kracht weer gebruiken om sterker te worden. Ik heb veel werkervaring opgedaan bij jongeren, in de verslavingszorg, bij vluchtelingen en bij gezinnen thuis. Graag wil ik samen kijken hoe we de begeleiding het beste vorm kunnen geven en wil ik aansluiten bij de persoon. En zo gaan voor een stukje mooie ontwikkeling, wat bij jou past.

U draagt bij aan het goede doel!

Wanneer je gaat samenwerken met Emmy’s Maatwerk ondersteun je daarmee een kind met een beperking van de organisatie Compassion. Emmy’s Maatwerk sponstort Lydie uit Burkina Faso, Lydie is verlamd aan haar linkerarm en groeit op in armoede.

Maatwerk is het motto!

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.