Tarieven

Begeleiding:

De kosten voor begeleiding kunnen gefinancierd worden vanuit een indicatie, zowel zorg in natura (ZIN) als persoonsgebonden budget (PGB), Wet langdurige zorg (WLZ) of uit eigen middelen. Een indicatie kan aangevraagd worden bij de gemeente waar je woont. Wij hebben ervaring bij het aanvragen van een indicatie en kunnen je hierbij helpen.

Indicatie vanuit de gemeente:

Emmy’s Maatwerk heeft sinds 1 januari 2015 met de gemeenten Gooi & Vechtstreek, per 1 januari 2019 met de gemeenten van regio Amersfoort en per 1 juni 2021 met de regio Noord Veluwe contracten zodat er naast begeleiding vanuit het PGB ook Zorg in Natura (ZIN) geleverd kan worden. Emmy’s Maatwerk levert ZIN voor de Jeugdwet (onder de 18 jaar) en de WMO (boven de 18 jaar).

De aangesloten gemeenten voor regio Gooi & Vechtstreek zijn: Blaricum, Eemnes (voor volwassenen), Gooise Meren (Bussum, Muiden en Naarden), Hilversum, Huizen, Laren en Wijdemeren. Voor de aangesloten gemeenten van regio Amersfoort zijn het: Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten-Spakenburg, Eemnes (voor jeugd), Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg. De aangesloten gemeenten van Noord Veluwe zijn: Ermelo, Harderwijk, Putten en Zeewolde.

Persoonsgebonden Budget (PGB):

Als je over een PGB beschikt kan je bij Emmy’s Maatwerk altijd terecht voor begeleiding, de gemeente waar je woont maakt dan niet uit. De gemeente waar je woont bepaalt het uur tarief voor de individuele begeleiding. 

Wet langdurige zorg (WLZ):

Begeleiding kan geboden worden vanuit de WLZ, de indicatie moet dan in PGB vorm toegekend zijn. Het centrum indicatiestelling zorg (CIZ) indiceert de zorg en het Zorgkantoor koppelt de zorg aan Emmy’s Maatwerk. 

Eigen middelen:

De begeleiding kan ook uit eigen middelen betaald worden. In dat geval wordt er 21% BTW berekend. Het uurtarief bedraagt 60 euro,- exclusief BTW. Het kennismakingsgesprek is kosteloos.

Eigen bijdrage:

Ben je 18 jaar of ouder en krijgt je zorg uit gemeentelijke voorzieningen? Dan moet je een deel zelf betalen. Dit is de eigen bijdrage.

De hoogte van de eigen bijdrage hangt af van:

  • Het inkomen en vermogen
  • De gezinssituatie
  • Uw leeftijd
  • De indicatie

Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) berekent de eigen bijdrage. Het CAK stuurt ook de rekening. Hiervoor krijgt het CAK informatie van de Belastingdienst. Je kunt ook zelf je eigen bijdrage berekenen op de website van het CAK.

Meer informatie over de eigen bijdrage en het CAK kunt u vinden op www.hetcak.nl
Of bel met het gratis informatienummer 0800-0087

Werkgebied

Maatwerk is het motto!

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.